Цветанов очаква победи на ГЕРБ в президентския и местния вот

Цветанов очаква победи на ГЕРБ в президентския и местния вот

Президентските избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ, прогнозира в събота вицепремиерът и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, който участва във форум на варненската младежка структура на ГЕРБ. Той смята също така, че е постижимо политическата партия да спечели поне половината от местата в кметските избори, което ще е по-добро представяне от вота през 2007 г.

Кандидатите на ГЕРБ за предстоящите избори ще бъдат обявени през май или юни 2011 г., посочи Цветанов. Той изрази личното си мнение, че партията трябва да се яви на вота самостоятелно. Това е решение, което се взема от колективния орган на ГЕРБ и ще обявим подробностите, когато окончателно приемем стратегията ни за изборите, каза Цветанов.

Вицепремиерът съобщи, че вече се водят разговори с кандидат-кмет, който да бъде издигнат във Варна. Градът се нуждае от промяна, каза Цветанов. По думите му за Варна кандидатурата е на по-млад, енергичен човек, с добра подготовка на мениджър.

Според Цветанов обсъждане на кандидати за София не се води, тъй като Йорданка Фандъкова се справя прекрасно на този пост.

Споделяне

Още от България