Цветанов отхвърли обвиненията на БСП за границата с Турция

За една седмица премиерът Борисов направил "нещо невероятно", смята шефът на ГЕРБ в парламента

Цветанов отхвърли обвиненията на БСП за границата с Турция

При управлението на БСП започна да се изгражда възпиращо съоръжение на границата, което тогава беше подпряно с колове, за да не падне. Така заместник-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентраната група на партията Цветан Цветанов коментира обвиненията на Елена Йончева (БСП) - че оградата по границата с Турция е направена по проект на частна фирма, строи се в нарушение на първоначалния проект, на места е едноредова, а не двуредова, камерите не работят и сигурността ѝ е под въпрос.

Оградата на българо-турската граница не е туристическа атракция, за да се посещава свободно и по всяко време от който и да е, каза той. И добави добави, че може да се направи една съвместна проверка на съоръжението заедно с журналисти, но за целта трябвало да се събере голяма група.

"Само така ще може да се спре тази спекулация", уточни още Цветанов, визирайки обвиненията, отправени от Йончева.

Цветанов отрече в постановление на МВР да е записано, че оградата трябва да е двуредова.

По думите му Министерският съвет е предоставил на областните управители задание за изграждане на временно възпиращо съоръжение. Те сами трябвало да решат дали оградата да бъде двуредна или едноредна. Зам.-председателят на ГЕРБ обаче не отговори конкретно дали има проблем с видеонаблюдението.

"Камерите по границата с Турция са в експлоатационен режим. При проблем се подава сигнал. Не е редно да се казва дали някъде има проблем, защото по този начин казваме на тези от турска страна, че от там могат да преминат", каза още Цветанов.

Той уточни, че ако е имало проблем с оградата по границата, премиерът е нямало да заведе там Дейвид Камерън и Виктор Орбан.

“Може би госпожа Йончева прави съспоставка с времето, в което БСП управляваше, тогава в публичното пространство излезе изнформация как една фирма, която е собственост на общински съветник от Казанлък – Александър Минчев, със завод за пружинки, печели поръчката”, каза още Цветанов.

Той допълни, че през лятото може да се очакват полицейски акции срещу гранични служители, тъй като започва отпускарския сезон и движението между Западна Европа и Турция е интензивно.

Лидерът на ГЕРБ в парламента не пропусна и да похвали управленските активности на премиера Бойко Борисов, като според Цветанов само за седмица той “е направил нещо невероятно”.

“За една седмица, в рамките на четири дни, Бойко Борисов направи нещо невероятно. Той се срещна с президента на Франция, канцлера на Германия, а следващата седмица му предстои визита при държавния глава на Турция”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

“Не знам защо не се говори за тези посещения. Това е огромен успех за България”, допълни той.  

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?