Цветанов оцени високо Плевнелиев

Сн. БГНЕС

Даваме висока оценка за президента Росен Плевнелиев, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в сряда след проведените традиционни политически консултации при държавния глава с парламентарно представените партии.

Попитан дали в ГЕРБ са доволни от работата на президента, Цветанов заяви: “С оценките, които можем да дадем от днешното ни съвместно заседание, мога да кажа, че даваме висока оценка за президента на страната и съм убеден, че и той ще направи съответните послания в пленарна зала само след няколко дни на база всички разговори, които са водени по време на политическите консултации“.

“Нека да отчетем и заслугата на президента за всичко това, което се случи през последните години“, каза Цветанов, припомняйки ролята му при съставянето на две служебни правителства в ситуация на силно гражданско недоволство и политическо противопоставяне. “Президентът беше натоварен с една отговорност, с каквато президент през последните 26 години не беше натоварван", коментира Цветанов.

Цветанов все пак прикани да не се излиза от рамката на консултациите при държавния глава със странични въпроси.

По думите му “трябва да отчетем, че 2015 година беше една успешна година за правителството и държавата“, визирайки резултатите по усвояване на европейските фондове.

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание на 18 март, съобщи прессекретариатът на държавния глава след политическите консултации.

По време на срещата е била споделена позицията за общо противопоставяне на популизма и на крайния национализъм в ситуация на безпрецедентен миграционен натиск в Европа. В усложнена международна обстановка България трябва да има умна и балансирана външна политика в подкрепа на усилията за постигане на единни европейски решения, смятат участниците в дискусията.

"В решителен момент за Европа България може да бъде европейския глас на Балканите", е посочил президентът Росен Плевнелиев.

Във връзка с усложнената миграционна обстановка в непосредствена близост до българските граници и информациите за влошения здравен статус на пребиваващите на териториите на съседни страни имигранти, представителите на партия ГЕРБ са посочили необходимостта от засилване на превантивния капацитет на Военномедицинска академия и на отговорните здравни структури.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?