Цветанов: Пеевски фалира държавата, ДПС трябва да почива от властта

Сн. БГНЕС

”Ако не бях този, който да спира това, което искаше да направи Делян Пеевски, процесите, които наблюдаваме сега, щяха да се развият през последните 2 години от управлението на ГЕРБ”, заяви бившият вътрешен  министър Цветан Цветанов пред бТВ.

По думите му бившият медиен магнат е ”фалирал държавата”, а случващото се с банките у нас в момента е ”реалити шоу”.

Цветанов каза, че се е виждал с депутата от ДПС само 7 пъти в централата на МВР, а справката за 40 подобни виждания била ”стъкмистика”.

По думите му тандемът ”Делян Пеевски – Цветан Василев” не е имал влияние във вътрешното министерство, а при втори управленски мандат на ГЕРБ държавните пари в Корпоративна търговска банка щели да намалеят още повече.

Той заяви още, че ДПС трябва да е в опозиция и да почива дълго време.

Като пример за независимостта на Цветановото МВР, зам.-председателят на ГЕРБ даде разследването срещу Огнян Донев и Любомир Павлов.

”В един етап, в който видяха, че МВР не може да бъде използвано, прокуратурата прехвърли всичко на ДАНС”.

Там случаят бил поет от сегашния шеф на ДАНС  Владимир Писанчев. Според Цветан Цветанов, това било ”осребряване на поети ангажименти в предишното управление от определени хора”.

”Делян Пеевски си назначи Цветлин Йовчев, Делян Пеевски си назначи Владимир Писанчев”, каза бившият вицепремиер.

Цветан Цветанов, който получи 4-годишна присъда заради отказано подслушване на търновски антимафиот, подчерта, че е жертва на политически процес.

По думите му 2 дни след произнасянето на съда на първа инстанция, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов организирал интервю с бившия специален съветник на Министерството на правосъдието на Бавария д-р Хелмут Палдер. Интервюто било взето от журналиста от в."Труд" Анна Заркова.

”Понеже отговорите са изключително професионални, изключително тревожни за България, за българската прокуратура и за това, което се прави като политически процес към мен, това не е излязло”, обясни Цветанов.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?