Цветанов, Плевнелиев и Казийски номинирани за “Мъж на годината“

Волейболистът Матей Казийски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов са номинираните в класацията на Дарик радио “Мъж на годината 2010“.

Имената им, изброени по азбучен ред, са били посочени от близо 120 журналисти от София и страната. Кой да оглави класацията, ще се реши чрез онлайн гласуване, което вече започна на сайта manoftheyear.bg и ще продължи 25 дни.

Волейболистът Матей Казийски вече е попадал в класацията Мъж на годината. Преди 12 месеца той зае 10-тото място в нея. През 2009 г. Казийски влезе в анкетата на Дарик заради бронза, извоюван от националния отбор по волейбол на Европейското първенство в Турция.

Росен Плевнелиев е попаднал в топ три, защото според организаторите е показал, че когато обещае нещо, работи здраво, за да го реализира.

Цветан Цветанов е сред номинираните за Мъж на годината за втори път. През 2009 г. той остана втори в крайното класиране, въпреки че рейтингът му като министър на вътрешните работи беше най-високият в правителството. "Цветанов продължава да събира голям брой проценти одобрение за себе си заради непрестанните опити за справяне с организираната престъпност. Но и губи проценти в последните месеци заради проблемите с издаването на новите лични документи и скандала с имотното му състояние“, заявяват от медията организатор.

Първата десетка в конкурса Мъж на годината се допълва по азбучен ред от: футболиста Димитър Бербатов (Мъж на годината 2009), режисьора на "Мисия Лондон" Димитър Митовски, отец Иван от Нови хан, който помага на останали без покрив хора, звездата от сериала "Стъклен дом" Калин Врачански, министрите: на земеделието и храните Мирослав Найденов, на външните работи Николай Младенов и на финансите Симеон Дянков. За вицепремиера това е второ поредно присъствие в ТОП 10 на престижната класация.

Споделяне

Още от България