Цветанов: Президентът и опозицията да подкрепят централния нападател Борисов

Румен Радев “завиждал“ на премиера за успехите и заради това критикувал

Цветанов: Президентът и опозицията да подкрепят централния нападател Борисов

“Президентът и опозицията трябва да подкрепят централния нападател в момента - Бойко Борисов“. Това призова от Ловеч заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БНТ. Той коментира интервюто на Румен Радев отпреди ден и го критикува, че не е изброил успехите на управляващите. Според Цветанов президентът не е показал, че е обединител на нацията.

"Това, което ми направи впечатление е, че първо въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите, които се постигат днес от страната ни във връзка с европейските фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество", каза Цветанов.

Той припомни, че след срещите на премиера Бойко Борисов в Брюксел преди дни страната ни е получила 739 млн. лв. за автомагистрала "Струма".

"Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата", каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че Румен Радев завиждал за това, което правел Бойко Борисов. Поради това държавният глава се чувствал некомфортно и търсел умишлен сблъсък с премиера.

Споделяне

Още от България