Цветанов: Президентът завижда на Борисов

Лидерът на ГЕРБ нямал бизнес отношения с Делян Пеевски

Цветанов: Президентът завижда на Борисов

Президентът Румен Радев завижда на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят пък нямал бизнес интереси с Делян Пеевски. Това твърди шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във вторник пред бТВ.

“Президентът Румен Радев изглежда притеснен – преминава към лични нападки, защото няма аргументи”, каза Цветанов по повод нападките на Радев към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Имаше пряко обвинение от президента Радев, че между Делян Пеевски и премиера има бизнес интереси", уточни лидерът на ГЕРБ в парламента. Твърдението за бизнес отношения между Бойко Борисов и Делян Пеевски е несъстоятелно, добави той.

Според него президентът е притеснен заради обещанията, които не е реализирал. Той попита защо Радев не говори за Елена Йончева, която по думите му е източвала КТБ с човек от най-близкото обкръжение на Цветан Василев.

Репликата за шербета беше провокация, на която Борисов не се поддаде, каза още Цветанов. Според него Радев завижда на Борисов.

БСП и президентът говорят за несъществуващи проблеми, твърди Цветанов. Нормално ли е президентът да обижда български народни представители, че са беквокалисти, че пеят по-високо и фалшиво, запита Цветанов и допълни, че не вижда като нормално да има нападки към премиера Борисов, че ще поднася само шербет на международна делегация.

Цветанов похвали министър-председателя, че не е отговорил на нападките. "Скандалите щяха да подтиснат всички тези политически успехи", категоричен е депутатът.

Зад скандала с шефа на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев зам.-председателят на ГЕРБ вижда политическа провокация.

Той уточни, че съдбата на шефа на касата ще се решава след среща на парламентарната група със здравния министър Кирил Ананиев и после, ако се налага – с Плочев. Настоящият управител на НЗОК бил предложен от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.


Цветан Цветанов обяви, че има “високо чувство на търпимост” и за него е важно да поддържа парламентарното мнозинство. Репликата му бе по повод думите на коалиционния партньор Волен Сидеров, че ако правителството падне заради Истанбулската конвенция, виновен ще е Цветанов.

По думите му конструкцията на сегашното правителство ще бъде винаги под някакво напрежение, но това дава допълнителна мотивация на ГЕРБ, за да изпълни ангажимента си за 4-годишното управление. “България е над всичко”, заключи Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България