Цветанов призна като грешка показването на хора по бельо

Цветанов призна като грешка показването на хора по бельо

МВР сбърка като разпространи кадри по бельо на брата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов в момент, когато антимафиоти обискират жилището му. Това призна вътрешният министър Цветан Цветанов в сряда пред бТВ, докато коментираше ситуацията около Алексей Петров, извършените убийства от групата на "Килърите" и започването на учебната година.

Зам.-окръжният обвинител на Перник Бисер Михайлов бе арестуван миналата седмица и освободен малко след това. При акцията бе претърсено и жилището на брат му Васил Михайлов, а в официалния видеозапис на МВР от операцията последният бе показан по бельо.

Васил Михайлов обяви, че ще съди държавата за нанесени морални щети, защото именно той е заснетият, макар да не е бил обект на операцията. Освен това той обвини ГДБОП за изчезването на големи суми пари от дома му при обиска. Михайлов твърди, че освен описаните и иззети 40 000 евро, от дома му липсвали още 2700 евро и 8000 лева.

По този повод Цветанов първо каза, че е взел мерки повече да не се показват кадри на арестувани по слипове, и добави, че не вярва антимафиотите да са задигнали парите. МВР дори няма да направи проверка по тези твърдения.

Преди това министърът говори за Алексей Петров и "разпада на Октопода". Той заяви, че силата на доказателствата срещу Алексей Петров нараства и се очаква в скоро време внасянето на обвинителен акт срещу него. Цветанов отново отрече, че групата "Октопод" се е разпаднала.

"Жив е, добре е, не е паднал, не е бит", обясни актуалното здравословно състояние на бившия съветник в ДАНС. Преди няколко дни от гражданското движение "Истината за Алексей Петров" съобщиха, че са получили анонимно обаждане за готвено покушение срещу Петров.

След това Цветанов се прехвърли на темата "Килъри". Той заяви, че групата стои зад знаково убийство на сериозен бизнесмен, което е извършено през последните четири-пет години.

"Съвсем скоро ще имаме и продължение на разкритията - и убити, и поръчители, освен вече обявените пет", каза Цветанов. Той обаче отрече появилите се информации, че "Килърите" са замесени в смъртта на радиоводещия Боби Цанков.

Министърът отдели и сериозно внимание на първия учебен ден. "Като всяко едно дете на тази възраст сме били всичките големи зайци. Всичките бяхме много развълнувани, ентусиазирани и, естествено, че новите приятели, които човек намира в училище, гради приятелство, което може да остане", коментира българският шампион по политически рейтинг.

Той информира водещите и зрителите, че е бил добър ученик, но не най-големият отличник. Каза, че математиката му е вървяла добре, а по физическо е бил най-добрият. Куцала му обаче химията. "Но класната, която ми беше по физика след това в средното образование, беше изключително взискателна. И там в общи линии се стараехме да бъдем всичките добре. Защото нямаше пропуск, тя беше прекалено взискателна към нас", добави Цветанов.

Цветанов, който е баща на две деца и очаква трето, даде и някои съвети на родителите, "защото, забързани в ежедневието, пропускаме някой път и губим комуникацията с децата си". Той призова "да обръщаме повече внимание на проблемите на нашите деца, защото това е гаранция за бъдещия успех на децата".

"Когато децата влязат в някаква спирала в лошите, порочните моменти на живота, много по-трудно се излиза и затова молбата ми към всеки един родител е: нека да обръщаме сериозно внимание на децата си, да се интересуваме какво правят, с кого се срещат, как минава ежедневието им, имат ли проблеми. Защото дистанцията от проблемите на децата, забързани в нашето ежедневие, ни лишава от това, което всъщност е гаранция за бъдещето на нашите деца. И това, което също искам всички шофьори: нека днешният ден да бъде началото на пазенето на децата. Защото от днес много по-динамична става натовареността на пътната обстановка около училищата", каза Цветанов.

След това той откри първият учебен ден в основно училище "Пимен Зографски" в столицата. Първолаците трябва да ходят на училище с радост, а не със страх. Затова нека по-големите не тормозят зайците, посъветва Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?