Цветанов продължава да твърди, че Трайков е подал оставка поради лични мотиви

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Цветан Цветанов продължава да твърди, че министърът на икономиката Трайчо Трайков е подал оставка заради лични мотиви. Самият Трайков обясни в събота, че изобщо не е посочвал мотиви в оставката си, тъй като при кацането от Катар Цветанов му е съобщил, че премиерът му иска оставката. По думите на Трайков, когато премиерът ти иска оставката, човек я подава, а мотивите трябва да се съобщят от този, който я иска.

Цветанов обаче продължава да поддържа версията, която лансира още в петък, а именно, че Трайков е подал оставка с лични мотиви.

”Оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков беше подадена пред премиера Бойко Борисов в деня, в който се прибрахме от Катар”, заяви той в събота пред  Дарик радио.

"Просто трябваше да взема на хартиен носител оставката, която трябваше да бъде написана от него. На хартиен носител не ми я даде в четвъртък вечер, а само имаше устната договорка, че си е дал оставката и ще я подаде сутринта, тоест във вчерашния ден. Пред премиера каза, че си подава оставката във връзка с лични мотиви", каза вътрешният министър.

Попитан каква е отговорността на Трайков за Катар и дали е отговарял в колко часа да започне бизнес-форумът, който впоследствие не бе уважен от катарския бизнес, Цветанов отговори с въпрос: "Когато има организиран икономически форум и когато министърът на икономиката е там с представителите от българския бизнес - сто и няколко фирми, къде трябва да бъде според вас министърът на икономката? Това е форум, който е в интерес на българската икономиката. За един бизнес форум кой трябва да има отговорност? Водещ трябва да бъде министърът на икономката". 

Трайчо Трайков вече съобщи, че е бил първи на сутрешния бизнес форум в Катар и има 120 души свидетели. Освен това и представителите на медиите съобщиха за неговото присъствие там, което се запомни с това, че изнесе презентация пред българи на английски.

Според Цветанов успехите в Катар се дължат на добрата организация за това посещение на Николай Младенов.

Споделяне

Още по темата

Още от България