Цветанов се изправя пред съда на 29 септември по делото си за клевета

Софийският окръжен съд (СОС) е насрочил делото за клевета, заведено от съдия Мирослава Тодорова срещу бившия вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов. Първото заседание по процеса ще бъде на 29 септември, съобщи специализираният сайт "Съдебни репортажи". Делото беше спряно от СОС в средата на 2013 г. заради депутатския имунитет на Цветанов.

До делото срещу силовия министър се стигна след две негови интервюта от началото на годината пред в. "24 часа" и бТВ, в които той директно внушаваше за нейни евентуални връзки с мафията, тъй като забавяла мотиви по поредната осъдителната присъда на рецидивиста Васил Маникатов.


В първото си интервю от 23 януари Цветанов бе цитиран в заглавието на "24 часа" - "Най-големият ни критик бави дело срещу мафията" и в подзаглавие - "Дали съдия Мирослава Тодорова не обслужва организираната престъпност".

На следващия ден в ефира на бТВ министърът бе попитан: "Скандал с шефката на Съюза на съдиите – вие я обвинихте, че покровителства едва ли не мафията...", на което Цветанов веднага отговори: "Абсолютно, абсолютно! Има подходи, които се прилагат в съдебната система от подобни съдии, които са всъщност в услуга не на обществото, не на хората, които плащат данъците за издръжката на тази съдебна система, а които покровителстват организираната престъпност".

Споделяне

Още от България