Цветанов се оплака от липса на полицаи в София

Цветанов се оплака от липса на полицаи в София
Вътрешният министър Цветан Цветанов се оплака във вторник от липсата на достатъчно служители в Столична дирекция на вътрешните работи. Пред БНТ той обясни, че в СДВР има общо 800 вакантни места, а наличният кадрови ресурс е максимално ”мобилизиран” да се справи с работата.

Точно обратното смяташе неговият предшественик Михаил Миков. На връх полицейските протести пред година той заяви, че има множество служби в МВР, които се дублират и трябва да се проведе цялостно преструктуриране в министерството.

Броят на служителите в системата е около 60 000.

Във вторник Цветанов дефинира и най-важната цел пред МВР в момента, която е да ”бъде приведен в известност криминалния контингент”. По думите му до момента това не е правено.

”Това означава да се знаят кои са хората, къде са, и постоянно да усещат държавата”, поясни той какво се има предвид под ”привеждане в известност”.

"Аз смятам, че това, което показахме с "Наглите", показахме, че можем да се справим и без да превишаваме правата си и хората, които бяха задържани знаят, че постъпихме максимално любезно към тях", каза още Цветанов.

Според него при разследването по "Наглите" полицията ще достигне до всички замесени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?