Цветанов се "шегува": АБВ може да принуди Борисов да стане президент

Цветанов се "шегува": АБВ може да принуди Борисов да стане президент

“Преди години Румен Петков принуди Бойко Борисов да напусне МВР и днес да бъде премиер на страната вече втори мандат. Може би с духа на тази насмешка, не изключвам възможността Румен Петков да направи сегашния премиер и президент на страната на предстоящите президентски избори“. Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разведри обстановката в сряда сутринта, коментирайки решението на АБВ да напусне управлението.

“Но това е в кръга на шегата (за Борисов - президент-б.р.), разбира се, нека да не извеждаме като акцент от днешния ни разговор“, пожела Цветанов.


Коментарът му бе направен по повод факта, че преди ден именно Румен Петков съобщи новината за оттеглянето на АБВ. Когато Петков стана вътрешен министър през 2005 година, Бойко Борисов бе принуден да напусне поста главен секретар на МВР. След като впоследствие бе избран за кмет на София, учреди партия ГЕРБ и стана министър-председател, Борисов е коментирал, че нищо от това нямало да се случи, ако бил оставен в МВР, тъй като именно това най-много искал.

"Шегата" на Цветанов предизвика различни коментари в социалните мрежи, включително и такива, че вижда себе си като премиер, ако Борисов стане президент.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?