Мирослав Найденов очаква още записи:

Цветанов ще бъде обвинен и в разпореждане на незаконни действия освен в неупражнен контрол

Разговорът с участието на Кокинов и Борисов бил записан чрез неговия телефон

Сн. БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде обвинен освен в неупражнен контрол при използването и прилагането на специални разузнавателни средства и за разпореждане на незаконни действия. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия.

”Смятам, че това нещо ще бъде доказано, категорично. И знаете ли, ще го повторя още веднъж, за да не се изкушават следващите, защото много е изкушаващо този, който държи микрофона, да го използва за политическо воайорство, да събира данни за своите политически опоненти, за своите съмишленици, общественици, журналисти и да ги активира, когато и за каквото му е удобно. На това нещо трябва да се сложи край. В този смисъл ние трябва да подкрепим като общество тази реформа и дано тази реформа да не е бутафорна”, посочи Найденов.

Той добави още, че служби на МВР са се използвали, за да бъдат подслушвани политици, общественици, журналисти и така да бъдат държани в определена зависимост.  По думите му идеята е подобни компромати да бъдат активирани, тогава когато е удобно.

Той припомни, че е защитен свидетел по делото за подслушването и посочи, че затова не може да коментира детайли.

Mирослав Найденов стана свидетел на прокуратурата, след като преди повече от два месеца обяви, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов поголовно е подслушвал и правителството, и опозицията, с цел да ги "контролира".

Найденов е герой и в шокиращите записи, които изтекоха анонимно в медиите в края на април. В тях Найденов, бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, бившият премиер Бойко Борисов и бившият аграрен министър Мирослав Найденов обсъждат възможностите за влияние на хода на разследването срещу Найденов за корупция, сексуалната ориентация на двама от зам.-градските обвинители, както и случващото се в прокуратурата след избора на Сотир Цацаров за наследник на Борис Велчев.

Разговорът записан чрез телефона на Найденов, въпросът бил дали има още

 Найденов съобщи, че разговорът бил записан от неговия мобилен телефон, дистанционно чрез специален софтуер, инсталиран от "структури, които би трябвало да не съществуват".

 "Тук въпросът е: Колко такива записи има, не само на мен с бившия премиер, колко такива записи има, които да бъдат активирани, когато някой се осмели да каже "царят е гол", каза Найденов.

Той посочи, че бившият вицепремиер Симеон Дянков е бил обект на интензивно следене и подслушване.

 ”Факт е, че имаше скандал около нерегламентирано подслушване на мой колега. Детайли от ежедневието на този министър бяха достояние на хора, на които не би трябвало да бъдат”, каза още Найденов.

 ”Бяха подслушвани членове на кабинета. По такъв начин определени политици са държани в зависимост. Надявам се, че с течение на времето мои колеги ще го потвърдят. От достоверен източник знам, че когато е трябвало да бъда подслушван аз законно, са объркали номера и са подслушвали мой колега в продължение на месец”, посочи още Мирослав Найденов.

 В отговор на въпрос Найденов заяви, че е възможно да има компромат срещу определен политик  на хомосексуална основа.

 ”Възможно е да има, аз смятам, че по този начин определени политици и определени общественици са държани в зависимост… Аз мисля, че след сряда, когато бъде даден ход отново на следствието, защото знаете, че поради имунитета на бившия вътрешен министър то беше спряно. И в момента той ще бъде обвиняем само за това, че не е оказал контрол, а след сряда, когато стартира отново това следствие, мисля че ще излязат наяве доста неща”, каза Найденов.

Докато Цветанов е в ГЕРБ, партията ще върви надолу

Той отказа да коментира лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, ”защото ми е бил премиер и лидер на партията, макар да ме изключиха от нея".

 ” Ние всички влязохме в ГЕРБ заради Борисов, заради идеята ГЕРБ. Той има моето уважение и респект. Продължавайки да държи Цветанов до себе си, ГЕРБ ще върви надолу. ГЕРБ не е на Цветанов. Докато Цветанов е там, достойните хора няма да се върнат в ГЕРБ”, заяви Найденов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?