Цветанов: Тази година изборите ще са само едни – за президент

Цветан Цветанов, сн. БГНЕС

"Тази година ще има само едни избори - за президент на страната", заяви председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в неделя в Ямбол. По думите му засега в Народното събрание и сред депутатите на ГЕРБ не се обсъждат варианти за предсрочни парламентарни избори.

Преди ден съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ прогнозира, че ще има предсрочен парламентарен вот, защото партньорите в управляващата коалиция са показали, че не могат да са заедно. В неделя той коментира в Кърджали по време на отчетно-изборната  конференция на областната организация на партията, че "правителството няма ясна програма и приоритети, а поведението на управляващата коалиция излъчва нестабилност"

Цветанов коментира пред симпатизанти в Ямбол, че "най-острите ни опоненти по време на местните избори и след тях за съжаление са част от Реформаторския блок".

"Не може едновременно да участваш в управлението на страната и в същото време да си в опозиция, това е политическо двуличие", каза Цветанов, подкрепяйки тезата на лидера на ДБГ Миглена Кунева, според която не може лидерът на ДСБ Радан Кънев да играе и в двете полета – да е опозиция на управляващите и да е част от Реформаторския блок, който участва в правителствената коалиция.

Споделяне

Още от България