Цветанов увери близките на задържаните моряци, че "невинните ще бъдат освободени"

Корабът "Св. Никола"

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна в неделя с близки на задържаните в Испания български моряци от кораба "Свети Никола" и ги увдери, че невинните моряци ще бъдат освободени. Той съобщи на близките още, че "българската правоохранителна система полага максимални усилия за установяването на виновните от екипажа и след това-за освобождаване на невинните".

Цветан Цветанов е информирал близките на моряците за резултатите от посещението си в Испания преди няколко дни. Той каза още, че българските служби работят по случая с чуждестранните си партньори.

Нашите моряци имат служебни защитници, но всеки от тях ще прецени дали да наеме и други адвокати, посочи вицепремиерът.

Срещата на Цветанов с близките на задържаните по обвинение за трафик на голямо количество наркотици моряци идва след като преди няколко седмици те се срещната и с премиера Бойко Борисов и останаха разочаровани от думите му, че който е виновен, трябва да си понесе отговорността.

В неделя след срещата с Цветанов роднините на моряците заявиха, че нещата вече не изглеждали за тях толкова черни, колкото преди месец. Според близките следствието работело и след два месеца, когато се очаква да приключи, се чакали добри новини поне за част от моряците, които щели да бъдат освободени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?