Цветанов: Всичко, което се случва, е лично от главния прокурор и Делян Пеевски

Сн. БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не очаква да бъде арестуван във връзка със сигналите за незаконно подслушване в МВР при управлението му и за пореден път обяви, че е ”невинен”.

”Не смятам, че ще се стигне до такива крайности, макар че всичко, което се случва, е лично – лично от главния прокурор, лично от Делян Пеевски,” посочи зам.-председателят на ГЕРБ пред бТВ.

На въпрос дали смята, че Сотир Цацаров изпълнява политическа поръчка на депутата от ДПС Пеевски, Цветанов посочи: ”Не смятам, че това може да бъде обосновано предположение, но човек може да си помисли нещо” и добави, че ”когато говори Пеевски, следва действие на прокуратурата”.

Цветан Цветанов отново заяви, че Сотир Цацаров е завел Делян Пеевски на среща в кабинета му, въпреки че главният обвинител отрече.

”Г-н Пеевски може би е искал да подчини поредния човек в неговите схеми. Аз не съм човек, който може да бъде подчинен, аз съм горд с това което съм правил и искам да благодаря на всички служители на МВР”, каза още Цветанов.

По думите му ”прокуратурата свърши услуга на политическите партии, които още се упражняват по темата (незаконното подслушване)”, а причините са ”политически, но и свързани с организираната престъпност”.

”Смятам, че всички служители в СДОТО, преки ръководители и директори са спазвали закона, когато са изпълнявали задълженията си,” каза още Цветанов.

В отговор на въпрос дали е нареждал подслушване на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, който преди беше шеф на Апелативния съд в Пловдив, Цветанов каза: ”Това е несериозно, този въпрос дори не искам да го коментирам. Няма как да се случи това. Как ще се появи свидетел на такова нещо?”

Накрая Цветанов сравни скандала с подслушванията с друг от 2009 г., когато в хода на предизборната кампания се появиха слухове, че жена чака от него бебе, което трябвало да се роди около изборите.

”Имаше информация, че някаква е забременяла от мен и около изборите трябваше да се роди някакво дете.

Той съобщи още, че бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е приел обвинението за подкуп и престъпление по служба много по-тежко от новината за онкологично заболяване, с което се преборил преди години.

Цветанов разкритикува решението на БСП и ДПС да прехвърлят ГДБОП от МВР в ДАНС.

”И аз съм объркан от това, което се случва около Цветлин Йовчев. Всеки избира личния си, професионалния си живот. Той е избрал да извърши една политическа поръчка за ликвидиране на МВР, която ще доведе до демотивация в състава и намаляване на ефективността на работата,” коментира бившият вътрешен министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България