Цветни пътеки ще борят "копърките" на столичното летище

Цветни пътеки ще борят "копърките" на столичното летище

Летище "София" ще използва нов метод за борба със скъпите таксита, които заблуждават пристигащите пътници на терминал 2 и ги ощетяват с нереално високи сметки за превоз.

За целта в най-скоро време летищните власти ще боядисат пода на салон "Пристигане" с три пътеки, всяка с различен цвят, които ще водят пътниците до съответния транспорт, който е избрал. Това става ясно от отговор на транспортния министър Ивайло Московски, цитиран от БГНЕС в петък.

Практиката е взаимствана от летища по света, които също се борят с този проблем.

Пътеките ще бъдат не само в различен цвят, но и с различно графично изображение, съответстващо на определено транспортно средство.

За обозначаване на пътеката, водеща до изхода за такситата, с които летище "София" има договор, ще се използва жълт цвят.

В зелен цвят ще бъде обозначена пътеката, която ще отвежда пристигащите до автобусите, а с тъмносин цвят ще е пътеката, която води до новооткритата метростанция на летището.

В края на миналата седмица Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е отнела правото за извършване на таксиметрова дейност на фирма "СК Стилтранс". Основанието е заблуда на клиентите с подвеждаща информация за цената на превоза и качеството на услугата, както и заради използването на устройства, променящи показанията на таксиметровите апарати и отчитащи многократно по-висока цена от дължимото за определено разстояние.

"В тази връзка 117 таксиметрови автомобила следва да преустановят дейността си", посочва министър Московски.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?