Цялата парламентарна група на БСП поиска от АПИ проверка на пътищата

Цялата парламентарна група на БСП поиска от АПИ проверка на пътищата

БСП отново внесе сигнал до Агенция "Пътна инфраструктура" за международна проверка на магистралите, строени преди пет години. Този път обаче под сигнала са се подписали всички народни представители от парламентарната група на левицата.

Миналата седмица само четирима социалисти внесоха искането за проверка в АПИ. Това бяха Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски. Малко след това от Камарата на строителите поискаха народните представители незабавно да подадат оставки и заплашиха, че ако не го направят, ще блокират работата на Народното събрание.

Една от вносителите на искането, Елена Йончева дори съобщи във Фейсбук профила си, че е готова да напусне поста си в парламента, ако се потвърди, че качеството на магистралите отговаря на нормативните изисквания.

Два дни по-късно Йончева показа констативен протокол от експерти на община Своге от 20 юни 2017 г. В него има задължително предписание пътят към града да бъде незабавно ремонтиран. Това не се случва, а година по-късно става тежка пътна катастрофа, която отне живота на 20 души.

Междувременно главният прокурор поиска, а тя даде имунитета си заради разследване за "пране на пари" от фалиралата банка КТБ през фирми, в които е участвала.

Споделяне

Още от България