Туит на Мъск изтри 14 млрд долара от стойността на "Тесла"

Туит на Мъск изтри 14 млрд долара от стойността на "Тесла"

Основателят на "Тесла" Илон Мъск изтри 14 млрд. долара от стойността на производителя на електромобили, след като написа в Туитър, че акциите на компанията са прекалено скъпи, предадоха световните агенции.

"Цената на акциите на "Тесла" е прекалено висока", написа той в поредица от туитове, в които дори казва, че ще продаде свои дялове.

В отговор акциите на компанията му се сринаха с 12 процента в петъчната търговия. В началото на сесията на Нюйоркската фондова борса акциите на Тесла се търгуваха за 755 долара, след което цената им се понижи до 690 долара.

Мъск публикува няколко странни туита, в последния от които отново изразява позицията си, че извънредните мерки в страната заради пандемията трябва да бъдат отменени.

Ден по-рано той изненада Уолстрийт, като отчете печалба за първото тримесечие въпреки по-голямото забавяне на икономиката, предизвикано от пандемията от коронавирус.

Навиците на Мъск в миналото са му създавали неприятности с регулаторите, като един от случаите още не е приключил, припомня ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?