Туитър обмисля премахване на ограничението от 140 символа за съобщенията в мрежата си

Туитър обмисля премахване на ограничението от 140 символа за съобщенията в мрежата си

Туитър (Twitter) обмисля да премахне ограничението от 140 символа за съобщенията, придаващо характерен облик на социалната мрежа през близо 10-годишното ѝ съществуване, предадоха ДПА и АФП.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси посочи преимуществата на по-дългите съобщения, по-известни като туитове.

Ограничението от 140 знака е въведено с първата версия на Туитър, базирана на услугата за кратки текстови съобщения Ес Ем Ес (SMS).

Дорси определи лимита от 140 символа като "красиво ограничение", което стимулира краткостта, вдъхновява креативността и засилва "усещането за скорост".

По думите му обаче мениджърите в Туитър са забелязали, че потребителите искат да пускат по-дълги съобщения. Мнозина заобикалят ограниченията в символите като качват скрийншотове с текст.

Според Дорси едно от предимствата на по-дългите туитове ще бъде, че при съобщенията, качени като текст, а не като скрийншот, ще може да се ползва функцията търсене.

По-рано в."Уолстрийт джърнъл" информира, че промяната ще бъде значителна - до 10 000 символа, като цитира източник, запознат с въпроса. Този нов праг бе въведен от юли за съобщенията тип "потребител до потребител".

Ако таванът на символите бъде вдигнат, на екрана ще се виждат само 140 символа, а за да се прочете останалото, ще трябва да се кликне.

Крайната цел на Дорси е да направи Туитър по-привлекателен за начинаещи и да увеличи броя на ползвателите.

Споделяне

Още от Бизнес