Туитър очаква 1 милиард долара от излизането на борсата

Социалната мрежа Туитър публикува очаквания си проект за излизане на фондовата борса, с което иска да набере до 1 милиард долара, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

 

В документа, който може да се прочете в сайта на американската комисия за ценни книжа, Туитър обявява, че има 218 милиона активни потребители към края на юни и разкрива, че продължава да е в дефицит въпреки силното нарастване на оборота си, който миналата година се утрои до 317 милиона долара, а за първото шестмесечие на тази година е вече 253.6 милиона долара.

 

Компанията обаче има нетни загуби от близо 80 милиона долара за 2012 г. и още 69.3 милиона долара през първото шестмесечие на 2013 г.

 

Туитър трябва да спази срок от най-малко 21 дни преди да започне обиколката на институционните инвеститори за представяне на бъдещите си акции. Поради това излизането му на борсата не се очаква преди края на октомври или началото на ноември.

 

Туитър засега не съобщава каква част от капитала му ще бъде обхваната от излизането му на борсата, нито на коя фондова борса ще пласира акциите си, като единствено посочва, че те ще се котират под символа "TWTR".

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?