Туитър призова потребителите да сменят паролите си

Туитър призова потребителите да сменят паролите си

Социалната мрежа Туитър (Тwitter) призова всички над 330 млн. потребители да променят паролите си заради проблем със сигурността на информацията. Съобщението бе разпратено около 23 часа в четвъртък.
 
Заради технически проблеми паролите са се оказали без необходимите средства за защита. Засега обаче няма данни да е имало достъп до тях от трета страна.
 
Компанията е открила "бъг", който е изложил на риск всички пароли, обясниха от социалната мрежа. 
 
Туитър преконвертира паролите на потребителите в т.нар. хаш - оригиналната парола се заменя с необратим уникален код, който е дълга поредица от произволни символи. Това прави разгадаването им много по-трудно. Стига да няма оригинално копие на паролата някъде в системата.
 
Компанията обаче е открила незащитен архив с пароли в един от сървърите си. Вътрешно разследване не е открило индикации, че хакери са пробили системата или някой е използвал този архив неправомерно, но въпреки това компанията призова потребителите си да вземат мерки. 
 
Туитър препоръчва на хората, които имат навика да използват една и съща парола, да я сменят и в другите си регистрации.  Препоръчително е в бъдеще те да прекратят тази практика и да използват оригинална парола за Туитър.
Споделяне

Още от Свят

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?