Туитър се опитва да разведри гръцката криза с #grexit_songs

Туитър се опитва да разведри гръцката криза  с #grexit_songs

Туитър (Twitter) се опитва да разведри ситуацията около гръцката дългова криза с хаштага #grexit_songs, давайки възможност на потребителите си да предлагат песни, свързани с
евентуалното излизане на Гърция от еврозоната, предаде Ройтерс.

Повечето предложения за песни са на гръцки, но има и английски песни от последните десетилетия, които могат да се свържат с невъзможността за постигане на споразумение между Атина и международните ѝ кредитори.

Сред предложенията на английски са песента "Should I Stay or Should I Go" на The Clash и "Money, money, money. It's a rich man's world" на ABBA.

Beatles също са "включени" в подборката с "Yesterday (All My Debt Payments Seemed So Far Away).

Едно предложение обаче може да крие по-дълбок смисъл.

Потребител предлага леко променена част от песента на Pulp "Common People" - "I want to live like homeless people" вместо "I want to live like common people", като се намеква за бедността, породена от мерките за икономии в Гърция.

Песента "Common People", написана от Джарвис Кокър, разказва за богата гъркиня, която учи в британски колеж и казва, че иска да бъде като обикновените хора.

Непотвърдени информации във вестници и интернет посочват, че жената от песента е Данае Страту, съпругата на сегашния финансов министър на Гърция Янис Варуфакис.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?