Туристически комплекси в Турция ще работят със сертификати за зона без коронавирус

Туристически комплекси в Турция ще работят със сертификати за зона без коронавирус

Турция ще сертифицира туристическите дестинации без коронавирус, съобщава "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на изказване на министъра на културата и туризма.

В рамките на инициативата на турското правителство ще бъдат издавани сертификати за зона без коронавирус на туристически курорти и комплекси.

Процесът на сертифициране е вече започнал, за да бъдат определени тези зони, каза Мехмет Нури Ерсой пред частна телевизия.

Министърът уточни, че първоначално Турция ще разработи международно приета система за сертифициране. В комисията, която ще издава сертификатите, ще влизат и представители на министерствата на здравеопазването, транспорта и земеделието. Тя вече е провела първото си заседание миналата седмица под координацията на министерството на културата и туризма.

В комисията ще влизат също неправителствени организации, като се очаква системата по сертифициране да бъде бързо завършена, вероятно през първата седмица на май.

"По-нататък ще организираме получаването на такива сертификати от туристически комплекси до края на май", уточни Ерсой.

Министърът на туризма изрази очакване вътрешният туристически трафик да бъде възобновен през юни след разхлабване към средата на май на мерките за овладяване на пандемията в посока нормализиране.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?