Туристическият бранш блокира пътя Бургас – Слънчев бряг заради нерешени проблеми

Сн.БГНЕС

Около 200 представители на туристическия бранш затвориха за кратко пътя Бургас – Слънчев бряг за да накарат държавната и местната власт да обърнат внимание на нерешените с години проблеми в туризма.

Създаване на министерство на туризма и обособяване на националните курорти в самостоятелни административни единици и отделно звено туристическа полиция са основните искания на бранша, каза хотелиерът Веселин Налбантов.

Със скандирания "Искаме държава", "Искаме пътища и силна полиция" хотелиери, туроператори, представители на транспортни и кетъринг фирми, както и техни служители, блокираха за 15 минути най-натоварената отсечка от пътя Бургас – Слънчев бряг на изхода на Ахелой. Въпреки че агенция "Пътна инфраструктура" е забранила затварянето на пътя, полицаите не попречиха на протеста.

"Стига вече безхаберие и беззаконие в туризма", "Не пречете на туризма изградете 4-лентов път" пишеше на част от плакатите, които издигнаха протестиращите.

"Исканията ни не са политически, исканията ни са чисто практични към всички кандидати за власт. И в тази връзка това е смешно, парадокс е, абсурдно е. От Централна Европа хората да идват за два часа, а за два часа от Поморие до Слънчев бряг да не могат да пристигнат", каза Налбантов.

Към протестиращите се присъединиха и жители на Ахелой, които настояват главният път за курортния комплекс Слънчев бряг да бъде изведен извън града. Проект за изграждането на околовръстен път има, но той е замразен от 4-5 години.

Протестът беше организиран от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Споделяне

Още от Бизнес