Туризмът отново се завръща в Париж

Туризмът отново се завръща в Париж

Туристическите посещения в Париж и околностите рязко са се увеличили през първата половина на 2017 година след катастрофалната за сектора 2016 година в резултат на терористичните нападения. Това сочат данни на Регионалния комитет по туризма, цитирани от Франс прес.

Хотелите са посрещнали 10,2 процента повече туристи спрямо миналата година или общо 16,4 милиона - най-голямата посещаемост от десет години. В сравнение с първите шест месеца на 2016 година това са 1,5 милиона туристи и 3,3 милиона нощувки повече.

 

Международната клиентела се е увеличила с 14,9 на сто, а френската - с 6,4 процента.
Азиатците, които избягваха Франция миналата година, са се завърнали масово, най-вече японците (+40,5 на сто) и китайците (+29,5 на сто).

Американците са били с 20,5 процента повече и остават начело на туристическата клиентела на Париж и околностите. Единствено британците са били по-малко (-1,7 на сто), най-вероятно в резултат на безпокойствата, свързани с Брекзита, отбелязва организацията.

Общо от януари досега туристическото потребление възлиза на 10,1 милиарда евро или увеличение с 1,1 милиарда евро за туристическия сектор в региона.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?