Турски гастарбайтери се оплакват от измами в България

От митническата служба на граничния пункт Капъкуле-Капитан Андреево съобщиха, че неизвестни лица в района на българо-турската граница спират турски коли и ги направляват към граничния пункт с Гърция - Пазаркуле, откъдето да влязат в Турция. Сведения за това постъпили от няколко турски семейства, които пътували от Европа към Турция през България, предаде БТА в сряда.

Източници от турската митница потвърдиха твърденията. Те уточниха, че миналата неделя на турско-гръцкия граничен пункт Пазаркуле-Кастанее пристигнали 2 до 3 пъти повече коли и пътници, пътуващи през България за Турция. Обичайният за Пазаркуле трафик е по 200 или 300 коли на ден, докато миналата неделя превозните средства били над 1000, което предизвикало забавяне на работата, дълги опашки и изнервяне на пътниците.

Разследвахме случая, казва представител на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево и установихме, че на около 50-60 км от Капъкуле, на българска територия, неизвестни лица спирали турските коли и ги предупреждавали, че по пътя има ремонтни работи и затова трябва да влязат в Турция през ГКПП Пазаркуле.

Един от потърпевшите пътници Байрам Бал разказва, че на около 50-60 км преди българо-турската граница автомобилът, с който пътувал, бил спрян, а няколко души убеждавали пътуващите, че пътят е затворен за ремонт. "Предложиха ни срещу заплащане да ни отведат до границата с Гърция, понеже нямало табели по пътя.

Отказахме им и продължихме. Въртяхме се из няколко села и после пак се върнахме на същото място. Отбихме се на една бензиностанция, където срещнахме други хора, на които се случило същото", разказал Байрам Бал, който в крайна сметка влязъл в Турция през граничния пункт с Гърция.

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате да свърши служебното правителство?