Турски министър: ЕС е най-лицемерният съюз на всички времена

Министър Зафер Чаглаян

Турският министър на икономиката Зафер Чаглаян определи ЕС за "най-лицемерния съюз на всички времена" и "най-лицемерната организация в света", която кара Турция да чака пред вратата му вече 50 години, съобщава англоезичният информационен сайт Уърлд булитин.

Министърът, който говори на церемонията по откриването на завод в Адана, посочи още, че миналата година икономическият растеж на ЕС е бил 1,5 процента, а Турция същевременно е отбелязала растеж от 8,5 на сто.

Чаглаян напомни, че тази година Нобеловата награда за мир беше присъдена на ЕС, който по думите му "налага квота на турските продукти и камиони и прилага визи за турските бизнесмени, макар че Турция е подписала споразумението за митническия съюз с блока".

Това безобразие на ЕС е престъпление срещу човечеството, след като ЕС не изисква визи за Бразилия, Аржентина, Парагвай, Черна гора и Украйна. Затова аз отхвърлям Нобеловата награда за мир на ЕС, понеже той извършва престъпление срещу човечеството и създава нечестна конкуренция в търговията, каза Чаглаян. Това не се нарича мир. Ако дадете на ЕС награда за лицемерие, тогава ние ще я приемем, добави той.

Споделяне

Още от Балкани

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?