Турски пътни полицаи глобиха шофьорите от цяла сватба

Турски пътни полицаи глобиха шофьорите от цяла сватба

Младоженци закъсняха за сватбата си, защото бяха спрени и глобени от полицаи. Фишове за нарушаване на правилата за движение получиха и шофьорите на колите от сватбарската колона. Санкционираните са общо 37, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Случката е станала на 1 април, когато сватбарската колона била спряна на магистрала в Турция, тъй като колите блокирали всички ленти на аутобана и се движили с ниска скорост.

Пътната полиция е била уведомена за случая от други шофьори на пътя. Сватбарската автоколона била засечена от камерите, проследяващи трафика, и спряна на полицейски пункт. Първоначално сватбарите решили, че става въпрос за първоаприлска шега.

Известно време полицаите се чудели какво да предприемат, след като забелязали, че колите са украсени за сватба, но после наложили на всички водачи от колоната глоби от по 108 турски лири (22 евро). Проверката продължила около час и булката и младоженецът закъснели за сватбата си.

На тържеството, което макар и със закъснение все пак се състояло, гостите на шега закичили младоженеца не само с пари, но и със събраните фишове.

Споделяне

Още от Свят