Турски самолет се разби, всички на борда загинали

Турски самолет се разби, всички на борда загинали

Турски самолет се разби и всички на борда му загинаха, предадоха световните агенции в петък.

Самолетът на авиокомпанията "Атлас джет" катастрофира рано сутринта в планинския окръг Испарта в Централна Турция с 49 пътници и 7 души екипаж. Той е изпълнявал полет от Истанбул за Испарта и изчезнал от радарите след като пилотите поискали разрешение за кацане, изгубена била и връзката с машината.

Разбилият се самолет бе открит от военни хеликоптери на около 12 километра от летището в Испарта.

"Спасителните екипи откриха останките. Няма оцелели", каза директорът на авиокомпанията Тунджай Доганер на пресконференция, излъчена по телевизията. Той уточни, че самолетът е бил технически изправен.     

Засега няма яснота каква е причината за катастрофата. Според Доганер атмосферните условия по време на полета са били отлични и не е имало нито вятър, нито дъжд. Пилотите също са били изключително опитни. Предстои да бъде изследвана черната кутия на самолета.

Разтревожени близки пристигнаха на летището в Истанбул, за да се информират за пътниците. Други роднини отидоха направо на мястото на инцидента и се опитаха да преминат полицейския кордон, за да видят телата на близките си.

Според очевидци около останките на самолета лежат тела и багаж,някои от телата са още по седалките на самолета, чиито предна и задна част са се откъснали

За мястото на катастрофата ще замине министърът на транспорта Бинали Йълдъръм, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Близките на загиналите, които са отишли на летището Ататюрк в Истанбул, ще бъдат превозени до Испарта. Изяснява се и дали на борда е имало чужди граждани.    

"Атлас джет" е частна авиокомпания, основана през 2001 г. Тя обслужва предимно вътрешни полети в Турция и чартърни полети до Европа и други дестинации. Досега с "Атлас джет" не е ставал никакъв фатален инцидент, посочва АП. През август един от самолетите на авиокомпанията бе отвлечен от двама похитители, които взеха за заложници пътниците на борда, но по-късно се предадоха.  

Споделяне

Още от Балкани

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?