Турски ТИР удари автобус и рани 12 души край София

Двама от тях с опасност за живота, шофьорът на камиона е арестуван

Дванадесет души са пострадали при сблъсък между турски ТИР и автобус на столичния градски транспорт на километър 3 на магистрала "Тракия“ в посока София. Двама от тях са с опасност за живота.

Инцидентът е станал около 7.20 ч. в сряда, когато тежкият камион блъснал отзад автобус, обслужващ линията София-Лозен. В резултат на удара автобусът, в който са пътували 20 пътника, е излязъл от  платното и се е наклонил настрани.

За 72 часа е задържан шофьорът на камиона. Преценено е, че турският гражданин Гьокхан Кахриман е виновен за инцидента, тъй като е нарушил правилата за движение по пътищата. Така по непредпазливост е причинил телесни повреди на 12 лица, съобщиха от Софийската районна прокуратура, която е образувала досъдебно производство по случая. Взетата проба за алкохол на турския водач е отрицателна..

Седем от ранените са настанени в столичната болница "Св. Ана", петима – в "Пирогов", а трима – в ИСУЛ, съобщиха от спешна помощ, от където са били пратени четири линейни на мястото на катастрофата.

След извозването на ранените, движението по пътя, което временно бе отклонено, е било възстановено.

Двама от пострадалите при катастрофата - мъж на 60 години и жена на 54 години, са с тежки травми и с опасност за живота, съобщиха от болницата "Света Анна". Там са настанени седем от ранените. Мъжът е с тежки черепно-мозъчна и гръдна травми, жената е със сериозна лицева травма. Четирима пациенти са предимно с гръдно-коремни травми и различни травми на долните крайници, а един от пострадалите е освободен за домашно лечение, допълниха то болницата.

От приетите в "Пирогов" четирима пострадали двама ще останат за лечение в болницата, съобщи директорът на здравното заведение Асен Балтов, цитиран от БНР.

Трима пациенти са настанени в ИСУЛ.

Споделяне

Още от България