Турски учен твърди, че Ной е използвал мобилен телефон по време на потопа

Явуз Йорнек

Турски учен твърди, че по времето на потопа, описан в свещените книги на три религии, Ной е използвал мобилен телефон, а корабът му е работел с ядрена енергия, пише "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА във вторник.

Явуз Йорнек, преподавател във факултета по морски науки на Истанбулския университет, изложи тезата си пред турската държавна телевизия ТРТ 1.

По думите му малко преди потопа, за който се разказва както в Стария завет, така и в Корана, Ной е разговарял със сина си по клетъчен телефон.

"Имало е вълни, високи 300-400 метра, а синът му е бил на километри разстояние. В Корана пише, че Ной е разговарял със сина си. Но как е могло двамата да разговарят? Дали е било чудо? Би могло. Ние обаче мислим, че той е говорил със сина си по клетъчен телефон", каза ученият.

Според Йорнек също така Ной, смятан за пророк от мюсюлманите, сам е построил от стоманени плоскости ковчега, който при това използвал ядрена енергия. Той уточни, че говори като учен.

Ной е почитан едновременно от юдаизма, християнството и исляма.

Учени и авантюристи от години издирват Ноевия ковчег, с който Ной спасява семейството си и много двойки животни от бедствието, с което Бог наказва човечеството.

Нешънъл джиографик излъчи преди години филм, в който група изследователи твърдят, че са намерили останките на ковчега в планината Арарат (Агръ), Източна Турция.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?