Турски водолази продължават с издирването на "Хера"

Частна турска фирма продължава издирването на останките на кораба "Хера", след като турската брегова охрана прекрати търсенето, съобщи генералният ни консул в Истанбул Руско Георгиев пред БНР. Корабът потъна миналия петък заедно с 19 моряци на борда, 17 които са българи.

Според Дарик радио обаче бреговата охрана рано тази сутрин отново е подновила търсенето, в което се включили два катера, хеликоптер и 40 души от бреговата охрана.

Днес ще продължи подводното проучване на потъналия кораб "Хера". Снощи тъмнината е попречила на водолазните екипи да заснемат кораба с подводна камера, обясни Русков. По думите му днес в 12 часа, екипите отново ще излязат в морето да заснемат кораба и да търсят останки.

Собственик на потъналия кораб е камбоджанската фирма "Маестра шипинг лимитед", е установила проверка на варненската областна инспекция по труда във фирма "Провидънс шипинг", която е мениджър на кораба. На борда на "Хера" има близки на мениджърите във варненската фирма, които са наели в Турция водолази, за да продължат търсенето.

Споделяне

Още по темата

Още от България