Турските морски курорти се пълнят, Гърция отчита спад

Снимка: Архив

Турските морски курорти са все по-пълни с чуждестранни туристи, след като редица държави премахнаха ограниченията за пътуване на свои граждани в чужбина. В съседна Гърция обаче отчитат спад в полетите и пристигащите, предаде Българското национално радио.

Турските медии съобщават за значителен брой туристи от Русия, Украйна, Северна Македония и Израел, които летуват в почивните комплекси и плажовете на курорта Мармарис. Чуждестранните туристи намират за задоволителни мерките, въведени в хотелите и комплексите срещу коронавируса. Това са измерване на температурата, дистанция - на плажа и в хотела, обслужващият персонал да е с предпазни маски.

А в съседна Гърция, която затегна допълнително мерките по туристическите дестинации, отчитат спад от над 74 % на пътниците по летищата през седемте месеца на тази година. През периода януари - юли пътниците са били близо девет милиона, докато за същия период на 2019 г. броят им е достигнал 34 милиона и 700 хиляди души. От агенцията за гражданска авиация са категорични, че пандемията от коронавирус продължава да бележи драстичен спад в пътуванията.

Вчера и Хърватия, която също е една от най-популярните туристически дестинации, с голямо нежелание въведе нови ограничителни мерки, след като регистрира над 200 заразени за денонощие. 

Споделяне

Още от Бизнес