Турските власти заловиха 13 кг кокаин на Капъкуле

На ГКПП Капъкуле на турско-българската граница е била разкрита нелегална пратка от 13 кг кокаин при опит да бъде внесена в Турция, съобщи БТА в петък.

Екипи на отдела за борба срещу наркотрафика към генералната дирекция по сигурността в Истанбул преди време започнали проследяване на група за наркотрафик. След няколкомесечно проследяване се установило, че групата се готви да прехвърли нелегално наркотик от Холандия в Турция в тир с турска регистрация.

След като тирът влязъл от българската митница на Капъкуле, екипите започнали обстойна проверка на автомобила. В 1100 на брой капсули, които били укрити в специални тайници, митничарите разкрили 12,874 кг кокаин. Задържан бил шофьорът на тира, турския гражданин Мехмед Али А.

Полицията продължила разследването и установила адреса и хората, на които трябвало да бъде доставена стоката. Това били един турски гражданин, Ведат Т., и двама нигерийци, които живеели в Истанбул, в квартала Чаглаян.

Същите заедно с шофьора на тира били задържани за наркотрафик и предадени на съда, който постановил да бъдат изпратени в затвора в очакване на присъдата.

Една част от кокаина трябвало да бъде пласиран в Турция, а останалата част да бъде изнесена.

Споделяне

Още от Балкани

Колко време давате на новия парламент?