Турските власти заловиха 32 кг хероин в български автомобил

Тридесет и два килограма хероин са били намерени в автомобил с българска регистрация ЕВ 4754 АТ, с който пътували българските граждани Александър Дочев Александров /53/ и Емине Бекирова Алиева/47 /, съобщи БТА.

Екипи от Дирекцията за борба срещу наркотрафика в град Аксарай по получен сигнал спрели колата за проверка на пътя между Аксарай и Адана. В проверката включили и обучено куче за откриване на наркотици. След щателно претърсване в багажника на колата, в специален тайник били намерени 32 кг хероин, разпределен в 60 пакета. Стойността на пратката е около 7 хиляди евро.

Българските граждани са задържани от турските сили по сигурността. Води се следствие.

Според информацията на Джихан хабер ажансъ наркотикът бил натоварен от източните провинции и трябвало да бъде прекаран за България през ГКПП Капъкуле - Капитан Андреево. Според друг източник обаче колата била спряна за рутинна проверка от пътната полиция, на входа за град Аксарай. Водачът на колата не се подчинил на заповедта на полицията да спре, а натиснал газта. Започнала гонитба и не след дълго турските полицаи настигнали колата и я спрели.

Споделяне

Още от Балкани