Tурция и Южна Корея задълбочават икономическото сътрудничество

Реджеп Ердоган
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приветства южнокорейския си колега Мун Дже-ин за срещата му със севернокорейския лидер Ким Чен-ун и изрази пожелание тази решимост да продължи и в бъдеще, съобщава електронното издание на в. "Хюриет".
 
Ердоган се срещна в Сеул с президента на Южна Корея, с когото проведе едночасов разговор в президентския дворец в Сеул. После двамата лидери участваха в среща на делегации на двете страни.
 
Турският държавен глава предаде на Мун Дже-ин личните си поздравление и поздравленията на целия турски народ за срещата между лидерите на двете Кореи, която по думите му има много сериозен принос за световния мир.
 
"Бихме желали тази решимост да продължи по същия начин и занапред", отбеляза Ердоган.
 
Президентът на Турция открои отличните отношения между Турция и Република Корея и изтъкна, че двустранният търговски стокообмен е на стойност 7,5 милиарда долара. По думите му обаче това не е достатъчно.
 
"Искаме да издигнем още повече това (равнище). Мисля, че като държави, които имат демографски потенциал и влизат в състава на Г-20, ние трябва да го увеличим", каза Ердоган.
 
"Защо да не достигнем 10-15 милиарда долара", запита турският лидер и открои потенциала в областта на иновативните технологии и отбранителната промишленост.
Споделяне

Още от Свят