Турция обеща на Ферхойген с промяна в "манталитета" да навакса за ЕС

В Турция съществуват някои пропуски в прилагането на реформите за хармонизиране на турското законодателство с европейското, но това е процес на промяна на манталитета, за което е нужно време. Това заяви днес турският премиер Реджеп Тайип Ердоган след среща с европейския комисар по разширяването Гюнтер Ферхойген, предаде Си Ен Ен-Тюрк.

Ферхойген е на последното си посещение в Турция преди Европейската комисия да публикува доклада за напредъка на страната на 6 октомври, който трябва да помогне на европейските лидери да решат дали да започнат преговори по присъединяване с правителството в Анкара.

След срещата с Ферхойген, турският премиер припомни, че парламентът ще се събере на извънредно заседание на 14 септември, за да приеме промени в Наказателния кодекс.

Еврокомисарят по разширяването заяви от своя страна, че Турция е преминала критичната точка по пътя си към евроинтеграцията и още веднъж повтори, че докладът на Европейската комисия за напредъка на Турция ще бъде справедлив и обективен.

По БТА

Споделяне

Още от Балкани