Турция отпусна 100 хил. долара за пострадалите от Цар Калоян

Турското правителство е отпуснало 100 хиляди долара помощ за пострадалите от наводненията в Цар Калоян, Разградска област, съобщи във вторник БТА. Финансовата помощ е приведена по сметката на българското министерство на държавната политика при бедствия и аварии. .

В съобщение на турското външно министерство, огласено от турските медии, се казва, че  в отговор на призива на българските власти да се помогне на пострадалите при опустошителните наводнения на 6 и 7 август в Разградския регион, където живеят много турци, турското правителство е отпуснало 100 хиляди долара.

Правителството ще продължи да оказва помощ на пострадали хора, независимо в кои страни и региони живеят и независимо от националността им, се казва още в съобщението

В понеделник турските власти изпратиха най-мощния турски самолет за борба с пожарите в помощ на Гърция в борбата с огнената стихия, обхванала през последните четири дни полуостров Пелопонес.

Турското правителство изпрати също 100 хиляди долара помощ и на пострадалите от земетресението в Перу.

Междувременно и БТК съобщи, че ще възстанови по един месечен абонамент на своите клиенти в Цар Калоян, които са без телекомуникации заради наводненията.

Клиентите на телекома, засегнати от наводненията, ще получат пълния размер на сумата, която са предплатили за август. Корекциите ще бъдат отразени във фактурите за септември.

Наводнението остави без телефонни връзки над 550 жители на Цар Калоян и с. Кривня. Оттогава техническите екипи на БТК работят по възстановяване на връзките, но срещат трудности поради факта, че подземната кабелна мрежа е почти изцяло унищожена от наводненията.

Досега вече 270 абонати са с възстановена връзка.

Споделяне

Още от България