Турция премахва PCR тестовете за ваксинирани български туристи

Турция премахва PCR тестовете за ваксинирани български туристи

Турция и България ще признават взаимно ваксинационните си сертификати при пътуване между двете страни, съобщи Анадолската агенция.

Българските граждани с ваксинационен сертификат и ще могат да влизат в Турция без PCR тест или задължителна карантина, най-малко 14 дни след получаването на втората доза ваксина.

Българите на възраст под 18 години могат да пътуват заедно със семействата си, които притежават ваксинационни сертификати, като освобождаването от тест за коронавирус и карантина ще бъде приложено и спрямо тях, се казва още в изявлението.

Според кабинета на валията в северозападната провинция Одрин, Турция и България са представили своите условия за взаимно изключване на представяне на теста за коронавирус.

"От 28 май 2021 г. нашите граждани ще могат да пътуват до България, без да представят PCR тест и / или приложение за карантина, ако имат сертификат за имунитет срещу COVID-19/ ваксина срещу COVID-19 (ваксини Sinovac и Pfizer / Biontech), издадени от компетентните органи в Турция", се казва в писмено изявление на ведомството.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?