Турция проведе "наказателна акция" като свали сирийски хеликоптер

Турският външен министър Ахмет Давутоглу заяви, че Турция е провела "наказателна акция" като е свалила сирийски хеликоптер, която е оправдана от гледна точка на международното право, тъй като хеликоптерът е нарушил турското въздушно пространство въпреки предупрежденията, съобщава вестник "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА във вторник.

Сирийски хеликоптер бе свален вчера от турските военновъздушни сили на границата, след като хеликоптерът наруши турското въздушно пространство.

Давутоглу подчерта, че Турция няма да приеме никакво нарушаване на нейните граници. Както бе и преди, ние сме решителни относно защитата на нашите граници и граждани докрай, каза турският външен министър.

Необходимата информация за инцидента ще бъде предадена на НАТО, Съвета за сигурност на ООН и генералния секретар на ООН, каза той.

Никой няма да посмее да нарушава границите на Турция отново. Необходимите мерки са взети, добави турският външен министър.

Сирийската армия пък заяви, че Турция е действала "прибързано", като е свалила хеликоптера и обвини турското правителство, че се опитва да изостри напрежението по границата, предаде Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?