Турция ще увеличи полицията си с 15 000 души

Реджеп Тайип Ердоган

Управляващата Партия на справедливостта и развитието внесе законопроект във Великото народно събрание на Турция за увеличаване на полицейския състав с 15 000 души, съобщиха източници от партията.

Обезпечаването на сигурността се превърна в основната задача за органите на реда в Турция на фона на последните кървави атентата, които разтърсиха страната.

Последният от тях бе извършен в неделя, когато при самоубийствен атентат в центъра на турската столица загинаха 37 души, а над сто бяха ранени.

В същото време стана ясно, че директорът на полицията в провинция Ван Махмуд Карааслан ще оглави полицията в Анкара, съобщи БГНЕС.

В сряда турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че "борбата с тероризма е по-важна от демокрацията, свободата и спазването на закона".

"За нас тези думи вече нямат абсолютно никаква стойност. Тези, които са на наша страна в борбата срещу тероризма са наши приятели. Следователно тези, които са от другата страна - наши врагове", каза Ердоган по време на среща с представители на местната власт в Анкара.

Ердоган обеща да нанесе железен удар срещу тероризма и ПКК.

Той отправи тежки обвинения срещу прокюрдската Демократическа партия на народите, която 80 депутати в Меджлиса. Турският президент отиде и по-далеч и се обяви за свалянето на имунитета на депутатите от тази политическа сила.

"Много спешно трябва да приключим процедурата по отнемане на имунитетите им", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?