Тв Фокс нюз разлюби Тръмп, а той - нея

Тв Фокс нюз разлюби Тръмп, а той - нея

"Доналд Тръмп отправи нападки към телевизия Фокс нюз: "Те забравиха кокошката със златните яйца", пише в петък британският в. "Гардиън".

Президентът обвини телевизията, че е забравила "какво я е направило успешна, какво я е докарало там, където е сега", добавя изданието.

Тръмп направи това, след като ретуитна множество коментари на свои поддръжници, които казват, че вече ще се информират от дясната телевизия Нюзмакс.

Фокс беше една от първите медии, които още миналата седмица прогнозираха, че Байдън печели щата Аризона и е предупреждавала зрителите си, че твърденията на Тръмп, че той е победил, са неверни.

В понеделник вечерта пък водещият на Фокс Нийл Кавуто прекъсна прякото предаване на следизборна проява в щаба на ръководството на Републиканската партия, на която говорителката на Белия дом Кейли Макенани заяви, че изборният екип на Тръмп "иска да се преброи всеки законен глас".

Обявеното от Тръмп предпочитание към Нюзмакс доведе до рязък скок на гледаемостта на телевизията - зрителите ѝ нараснаха от средно 65 000 души преди изборите до 800 000 зрители на предаванията ѝ в най-гледаното време вчера, сочат данни на института Нилсен, а приложението на Нюзмакс вчера е било четвъртото най-популярно в магазина за приложения на Епъл, отбелязва "Гардиън".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят