ТВ-собственици, журналист и футболист сред районните ДПС-кандидати за София

Собственици на телевизия, журналист и бивша футболна звезда извади ДПС з битката за районните кметове на София, стана ясно при представянето на 19-те кандидатури за постовете и листата си за общински съветници, в която изненадващо попада свързвания доскоро със СДС Димитър Ходжев, по-известен като Митьо Крика.

Сред издигнатите за районни кметове са собствениците на телевизия БКТВ Георги Бедников и Димитър Бедников съответно за "Красно село" и "Триадица". Журналиската Патриция Кирилова ще претендира за "Лозенец", а бившият футболист на "Левски" Божидар Искренов-Гибона се пуска в надпреварата за район "Подуене". Юристът Ружиета Кабакчиева ще се опита да застане начело на район "Банкя", а началникът на "Гражданска защита"-София Валери Младенов се състезава за "Овча купел". От 19-те кандидати осем са жени. 

За общински съветници в столицата ДПС е номинирало 41 имена, от които 14 са на дами. Водач на листата е лидерът на столичното ДПС д-р Стоян Стоянов, а сред издигнатите за общински съветници са водещият на новините на турски език по БНТ Тимур Халилов, както и Димитър Ходжев и съпругата му -журналистката Нина Николова.

Стоян Стоянов заяви, че кандидатите на ДПС ще работят за това София да стане наистина европейска столица, а средствата от европейските фондове да бъдат усвоени ефективно, за да може да се увеличат заплатите на учителите и лекарите, да се подобри инфраструктурата, да се подобри живота на социално слабите и на хората в неравностойно положение.

В ДПС сме оптимисти и очакваме добър резултат на местния вот в София, заяви при представянето на кандидатите за столицата членът на Централното оперативно бюро на ДПС и министър на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Той посочи, че в този формат ДПС участва за първи път на избори в столицата и отбеляза разширяването на столичната организация на Движението.

Споделяне

Още от България