ТВ7 и ВВТ ще излъчват мачовете от българското футболно първенство

ТВ7 и ВВТ получават правото да излъчват мачовете от българското футболно първенство, отнето миналата седмица от ТВ+. За това съобщиха в понеделник от фирмата, притежаващата телевизионните права за "А" футболна група "Футбол Про Медиа" ООД.

"Футбол Про Медиа ООД сключи договор за отстъпване на телевизионни и други права с "ТВ СЕДЕМ" ЕАД, който ще бъде валиден за футболните срещи от ХVІ до ХХХ кръг на "А" ФГ на България, сезон 2012/2013 година. Телевизиите ТВ 7 и ВВТ получиха изключителните права за директно излъчване на три срещи от всеки кръг на шампионата, както и правото на "първи, трети и четвърти избор" на мачове от програмата, при запазен "втори избор" на БНТ", се посочва в съобщението.

"Футбол Про Медиа" е собственост на босовете на "Левски", "Лудогорец" и ЦСКА - Тодор Батков, Кирил и Георги Домусчиеви, Димитър Борисов и Иво Иванов. Първите двама държат по 45%, а останалите 10% са на пернишките бизнесмени от "Титан".

Миналата седмица фирмата прекрати договора за излъчване на футболните мачове с ТВ+, соченакато близкадо сателитния и кабелен доставчик "Булсатком". Катопричина за развалянето на договора бе посоченонеизпълнение на договорни задължения.

Телевизионните права за първенството по-рано доведоха до обтягане на отношенията между двама от най-крупните бизнесмени в България - Кирил Домусчиев и Цветан Василев, който държи Ботев (Пловдив).

Домусчиев обяви, че е сърдит на Цветан Василев за изказвания на негови подчинени в медиите, визирайки директора в ТВ7 Николай Бареков.Бареков обяви, че фирмата на Домусчиев е взела правата за излъчване на мачовете от българското първенство при липса на прозрачност и обяви, че ТВ7 предлага много по-добри условия.

Новината за отнетите права на "Булсатком" дойдев разгара на търговската война между оператора и телевизиите бТВ и ТВ7.

"Любителите на най-популярния спорт в България ще имат удоволствието да проследят на живо по телевизиите по четири срещи от всеки кръг, което не се случвало от година и половина. Амбициите и идеите на "Футбол Про Медиа" за широко отразяване на българския футбол, съчетан с традициите и опита на "ТВ СЕДЕМ" и БНТ ще повишат интереса към родните отбори и ще донесат на зрителите неповторими емоции пред малкия екран", се казва в разпространеното в понеделник съобщение.

Споделяне

Още по темата

Още от България