ТВ7 обжалва отнемането на медийните лицензи

ТВ7 обжалва отнемането на медийните лицензи

Ръководството на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал "Супер 7" е обжалвало решението на Съвета за електронни медии (СЕМ) за отнемане на лицензите им за излъчване на програми. Това бе съобщено на сайта на ТВ7 в неделя.

В депозирана на 19 септември в СЕМ жалба до Върховния административен съд телевизиите искат спиране на предварителното изпълнение и прогласяване на нищожността на актовете на СЕМ.

Медийният регулатор реши да отнеме лицензите на трите тв програми на 13 септември с мотив, че каналите нарушават конкуренцията като продават рекламно време на много ниски цени, докато програмата е изцяло от стари предавания. Решението бе подкрепено от от четирима от общо петимата членове на СЕМ.

Според ръководството на телевизиите тези решения са незаконни, но не се посочва защо. В съобщението се посочва, че ТВ7 се надява, "че съдът ще вземе законно решение и ще прекрати поредната брутална атака срещу медиите". В него се допълва, че медиите са решени да търсят международна подкрепа, тъй като СЕМ упражнявал беззаконие.

През май Софийският градски съд обяви в неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост компанията "ТВ Седем" ЕАД, която е собственик на трите канала. За дата на несъстоятелността бе определена 31 декември 2015 г.

Споделяне

Още от България