Тялото сред отломките на потъналия самолет е на Емилиано Сала

Емилиано Сала официално е обявен за мъртъв

Тялото, което в четвъртък бе извадено от подводните отломки на изчезналия над Ла Манша самолет, е на футболиста на "Кардиф" Емиилано Сала, съобщи полицията на британското графство Дорсет в нощта срещу петък.

"Тялото, докарано в Портланд, беше официално идентифицирано от съдебния лекар на Дорсет и той потвърди, че това е Емилиано Сала", обяви полицията в Туитър. Семейството на Сала е било информирано.

Частният самолет с родения в Аржентина 28-годишен нападател на борда и пилота Дейвид Еботсън изчезна от радарите на 21 януари, след като излетя от френския град Нант към уелския град Кардиф. Там Сала трябваше да направи дебют за новия си клуб "Кардиф сити". Инцидентът край британския остров Гърнзи стана два дни след като бе обявен рекордният му трансфер" от "Нант" в "Кардиф" срещу 15 млн. паунда.

В пост в Инстаграм сестрата на Сала Ромина му отдаде почит, написвайки: "Душата ти е в  душата ми и ще свети вечно, озарявайки времето на съществуването ми. Обичам те, Тито!".

Малко след като идентификацията на Сала бе потвърдена, от клуба "Кардиф Сити" излязоха с изявление, в което се посочва: "Изказваме най-прочуствени съболезнования на семейството на Емилиано. Той и Дейвид завинаги ще останат в нашите мисли".

Някои от играчите на "Кардиф" реагираха в Туитър. Крайният защитник Джо Бенет написа: "Почивай в мир, Емилиано!", докато централният защитник Сол Бамба постна черно-бяла снимка на съотборниците на Сала, които така и не успяха да играят с него.

Други звезди на световния футбол също отдадоха почит на аржентинския нападател.

Защитникът на "Челси" Антонио Рюдигер написа: Сърцераздирателно е да чуя новината за Емилиано Сала. Почивай в мир! Мислите ми са със семейството и приятелите на Емилиано и пилота".

Месут Йозил от "Арсенал" туитна: "Нямам думи да опиша колко тъжно е това. Мислите и молитвите ми са с неговото семейство, както и със семейството на пилота".

59-годишният пилот Дейвид Иботсън все още не е открит.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?