Тютюнопроизводители се оплакват, че фирмите не им плащат

Тютюнопроизводители се оплакват, че фирмите не им плащат

Тютюнопроизводителите се оплакват, че изкупуващите продукцията им фирми не плащат за тазгодишната реколта, съобщава БНР в събота.

Заради многобройните сигнали за неизплатени средства от търговските дружества Националната асоциация на тютюнопроизводителите свиква спешно заседание на Управителния съвет в понеделник, за да реши какви мерки да предприеме.

Най-много сигнали срещу некоректни фирми са подадени от стоипаните от Ветово, Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница, каза председателят на асоциацията Цветан Филев пред БНР.

"Вече десетки оплаквания дойдоха в Асоциацията от страна на тютюнопроизводители заради неизплатени тютюни от страна на търговските субекти, които са им изкупили преди 4-5 месеца тютюневата суровина от реколта 2015-а. До краен предел е изчерпано търпението на тютюнопроизводителите. Не е изключено да се вземе решение за бъдещи протестни действия, които ще бъдат насочени срещу некоректните, нелоялните търговски фирми, които забавят плащането към тютюнопроизводителите вече с месеци", коментира Филев.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?