Тютюнопроизводителите организират мащабни национални протести

Тютюнопроизводителите организират мащабни национални протести през следващата седмица. Причината е, че България е единствената страна, която не успя да защити интересите на 200 хиляди заети в сектора и през следващия програмен период производителите на тютюн няма да получават европейско подпомагане, обясни във вторник председателят на браншовата асоциация Цветан Филев.


"Съществува списък със земеделски култури, който не включва тютюна. Парадоксалното в случая е, че не включва и българската роза и свиневъдството, птицевъдството и пчеларството и тези сектори няма да могат да се възползват от европейско субсидиране през новата ОСП 2014-2020-а година", каза Филев, цитиран от БНР.


Управителният съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите взе решение да организира и протестни действия на площада пред Министерство на земеделието и храните в София, на няколко контролно-пропускателни пунктове на България. Целим да привлечем вниманието на чужди медии, на наши евроатлантически партньори, допълни Филев.

Той не изключи възможността на 11-и юли представители на бранша да затворят контролно-пропускателни пунктове на границата с Турция и Гърция.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?