Убиецът на полицая Бончо Чернев е настанен в болница

Обвиненият в убийството на полицая - Бончо Чернев, Неделчо Василев е настанен в болницата в Казанлък. Най-вероятно раната е причинена от ползване на увеселителни и пиратки, каквито са намерени в къщата.

58-годишният Василев уби полицая и рани негов колега в село Енина в понеделник вечерта. Според полицията убиецът е бил във видимо нетрезво състояние. Предстои да му бъде повдигнато обвинение по член 116 от Наказателния кодекс за убийство и за опит за убийство.

Двамата служители на реда са се отзовали на сигнал за самонаранил се в ръката мъж. Екипът пристигнал на място и още при влизане в къщата полицаите били пресрещнати от 58-годишния Неделчо Василев. Той ги нападнал с нож, намушкал в лявото бедро единия от полицаите. 15 минути по-късно служителят на реда починал в автомобил на "Бърза помощ". При опита на втория полицай да отнеме ножа той бил ранен в ръката.

Убитият Чернев е на 38 години. Работи в системата на МВР от 1993 година, женен, с две деца. Раненият му колега е 37-годишен, оказва му се медицинска помощ в казанлъшката болница.

След трагедията говорителят на полицията Йонка Георгиева е заплашила кореспондента на БГНЕС в града Иван Янев да не си позволява да съобщаваш за нещо преди директорът на полицията да е уведомен. Георгиева му се е разкрещяла да "изчезва" и му казала "Ти си мъртъв", съобщи БГНЕС.

Георгиева от своя страна заяви, че елементарната етика и морал изисквали при такива случаи първо да се провери дали близките на загиналия са уведомени.

Споделяне

Още по темата

Още от България